Nieuws 2009-2011‎ > ‎

Winkeliers met brief in actie tegen Centrumplan - Bewonersvereniging foldert

Geplaatst 4 mrt 2010 02:18 door Bestuur BVDorpscentrum   [ 5 mrt 2010 00:32 bijgewerkt ]
'Geen juridische loopgravenoorlog, maar samenwerking'
Dat was de hartekreet van ondernemers in het winkelcentrum Plaszoom - niet blij met de plannen van de coalitie-plus van VVD, GL, PvdA en CDA. Zij publiceerden vlak voor de verkiezingen een open brief, gericht aan het gemeentebestuur. Enkele quotes uit de brief:
"Winkelcentrum Plaszoom is toe aan een totale renovatie. Als ondernemers pleiten wij daar al zo'n tien jaar voor. Maar de gemeente laat ons in de steek. Die kiest voor het plan van de Dekamarkt om naast Plaszoom een supermarkt, parkeergarage en appartementen te bouwen. Dat plan bedreigt ons voortbestaan. Wij willen samen met alle betrokkenen een mooi centrumplan realiseren. Met een vernieuwd Plaszoom en het project van de Dekamarkt. Maar de gemeente negeert ons. Dus dreigen er juridische gevechten, jaren vertraging en omzetverlies."
 
"Het Deka-plan is voor Wormer veel te groot en sluit niet aan bij de omgeving. Zo krijgt de parkeergarage eronder géén directe toegang naar ons winkelgebied. Ook zal een groot deel van de huidige parkeerplaatsen op maaiveldniveau worden opgeofferd. Mocht het project van Dekamarkt en de gemeente doorgaan, dan zitten wij als buren jarenlang met een bouwput voor onze winkeldeur. Bovendien belemmert dit project de renovatie van Plaszoom waar eigenaar HoorneVastgoed mee wil beginnen."

Zie verder de Bijlage onder dit bericht, voor de volledige brief van de Ondernemers van Plaszoom (pdf, slechts 80 kb), die gepubliceerd is in de 'Zaanstreek op Zondag'.

Folders van de Bewonersvereniging
Vlak voor de verkiezingen bruiste het in Wormer nog van de activiteiten van diverse partijen en belangengroepen, die daarbij hun visie op de ontwikkeling van het Centrum van Wormer gaven.  De Bewonersvereniging verspreidde in heel Wormerland folders met daarin verkiezingsinformatie, met de nadruk op de invulling van het Centrum van Wormer.
De folder gaf uitleg over wat de bevolking van Wormerland ooit gekozen had als invulling van het Centrum, wat de Gemeente daarvan gemaakt had en wat voor alternatief mogelijk is. Tenslotte werd in de folder aangegeven waar de verschillende politieke partijen staan wat betreft de invulling van het Centrum. De folder maakte duidelijk dat er eigenlijk slechts twee partijen zijn die een alternatief willen overwegen met draagvlak van de bevolking: de VLW (Liberaal Wormerland) en de SP. Vandaag werd bekend dat juist deze partijen relatief veel stemmen hebben gekregen.
De folder van de Bewonersvereniging is te vinden op onze pagina 'Actie-materiaal'.
Ċ
Bestuur BVDorpscentrum,
4 mrt 2010 03:32