Nieuws 2009-2011‎ > ‎

'valKUIL' in Neck ?? - Ontwikkeling van de dorpskern Neck

Geplaatst 6 jan 2010 04:04 door Bestuur BVDorpscentrum
Beloften?

De inwoners van Neck mogen, volgens de burgemeester / projecthouder, kiezen uit de ontwerpen van 3 architecten. Zal de karakteristieke stolp ’De KUIL’ in die ontwerpen geïntegreerd worden? Kan, op aandringen van de inwoners, een creatieve architect een ontwerp maken, waarin het behoud van de stolp centraal staat? Wordt dat ontwerp dan echt serieus beoordeeld en gerealiseerd als de bewoners daarvoor kiezen? Of valt ‘De Kuil’ om? Volgens de burgemeester is behoud onmogelijk.

Of wordt dit net zo’n valkuil als het Centrumplan Wormer?

Daar was zogenaamd ook een keuze uit 3 modellen. Woning- òf winkel- òf MFA model. Burgers, wat is uw voorkeur? Gemeentelijke Realiteit: “Burger je hebt niks te kiezen”. Dus werd het niet òf/òf, maar en/en. Schoolterrein en parkeerterrein, echt alles moet volgebouwd; een klein terrasje blijft over, auto’s de kuil in (2-laags ondergrondse garage). Volgens de gemeente verliep dit ontwerpen volgens het zogenaamde ‘inter actieve proces’ met de burgers.
Foute omschrijving. Het is een gemeentelijk ‘intern actief proces’, waarin de plannen uitontwikkeld worden. Daarna pas wordt de burger geïnformeerd. Mag de burger meepraten over een licht- of donkergrijze tegel in de bezemkast.
Onze ervaringen zijn zwart gekleurd. Onze inbreng is telkens door de zogenoemde Coalitie Plus “internactief” van tafel geveegd. Is het dit wat de inwoners van Neck ook te wachten staat? Het zal ons niet spijten als de betreffende partijen GroenLinks, PvdA, VVD en CDA begin maart bij de verkiezingen ‘ingekuild’ worden.
 
PS: De zogenoemde 'Coalitie Plus', is de coalitie van VVD, PvdA, GroenLinks, aangevuld met een meestal meestemmend CDA.
PPS: Zie ook een artikel uit het Noordhollands Dagblad van 27 januari 2010, kijk onder aan dit bericht bij Bijlagen.
Ċ
Bestuur BVDorpscentrum,
8 feb 2010 04:39
Comments