Nieuws 2009-2011‎ > ‎

PvdA: Fusie Wormerland met Zaanstad en Oostzaan

Geplaatst 8 jan 2010 01:37 door Bestuur BVDorpscentrum   [ 12 jan 2010 02:51 bijgewerkt ]
De drie Zaanse afdelingen van de Partij van de Arbeid hebben aangekondigd te gaan fuseren. De afdelingen Zaanstad, Wormerland en Oostzaan gaan op in de PvdA-afdeling Zaanstreek onder één bestuur. Wat zijn de consequenties van deze fusie? Welke invloed heeft dit op de betrokkenheid van de PvdA-leden bij Wormerland? Verwatert die interesse dan niet?  Is dit een basis voor toekomstige fusie van de gemeentes?
Hieronder een reactie van onze voorzitter op de aankondiging van de fusie, zoals geplaatst in het Noordhollands Dagblad.
 
 

In het Noordhollands Dagblad van vrijdag 11 december jl. trof ons het bericht dat de PvdA de drie Zaanse afdelingen (Zaanstad, Oostzaan en Wormerland) wil laten fuseren tot de PvdA-afdeling Zaanstreek. Dat dit eigenlijk geen nieuws was komt in de tekst tot uiting, waar wordt gezegd dat eind 2008 al was besloten tot deze fusie. Erg bij de tijd dus zo’n bericht.

Het wordt nog fraaier als dhr. van Haarlem ( fractie voorzitter PvdA Wormerland) aan het eind meldt dat er dan één website kan komen. “Dat scheelt ons een hoop werk”.

Als men dan constateert dat de website van PvdA Wormerland al sinds 6 juli 2007 niet meer is  bijgewerkt, maakt dat niet zo’n sterke indruk, die uitspraak.

Wij hebben de fractie daar in het verleden al eens op gewezen toen fractielid Kindt aanmerkingen maakte over onze website en daarbij aangaf hoe we het veel beter konden doen. Fractielid Kindt is er toen al op gewezen dat hij zich beter met zijn eigen PvdA website kon bezighouden.

 

Ton Hogenes, Wormer
 
In de bijlage onder dit nieuwsbericht vindt u een pdf met daarin de 3 berichten uit het Noordhollands Dagblad (NHD):
1. Het artikel van 11 december 2009 over de fusie van de PvdA afdelingen.
2. Ingezonden brief 19 december 2009 van onze voorzitter over deze fusie.
3. Artikel van 12 december 2009 over vrouw op plaats 4 van de PvdA-lijst.
 
NB 1: In het artikel van 11 december in het NHD staat ook vermeld dat PvdA Wormerland met zo'n 60 leden de kleinste afdeling is. Dat is niet zo verwonderlijk, want als je op de website van de PvdA Wormerland de button "Aanmelden als lid" aanklikt krijg je de melding: "404 - pagina niet gevonden". De uitspraak van wethouder Stuurman (Wormerland): "Wij denken dat we als afdeling Zaanstreek interessanter zijn voor nieuwe leden" komt dan erg vreemd over. De inschrijving voor nieuwe leden moet dan wel toegankelijk gemaakt worden, anders wordt het natuurlijk nooit wat met het ledental van de PvdA.
 
NB 2: Opmerking bij het artikel van 12 december: "PvdA Wormerland met vrouwen op de lijst". Daar zal het wel bij blijven. De eerste vrouw staat namelijk op plaats vier. De PvdA zal in Wormerland waarschijnlijk geen vier zetels halen. Misschien dat er twee komen òf zal 'King Arthur' (Arthur van Haarlem, de huidige fractievoorzitter PvdA - red) het zelfs in zijn eentje moeten gaan doen?
Ċ
Bestuur BVDorpscentrum,
8 jan 2010 01:43