Nieuws 2009-2011‎ > ‎

Ontbindingsovereenkomst: het oude centrumplan is definitief van de baan!

Geplaatst 28 jul 2011 08:12 door Bestuur BVDorpscentrum
Vandaag meldde de Gemeente middels een persbericht : "Gemeente Wormerland, DekaMarkt en WORMERWONEN ondertekenen ontbindingsovereenkomst centrumplan Wormer".
Hiermee is het oude centrumplan van de vorige coalitie (nu oppositie) geheel van de baan.
 
Het oude plan voorzag in de bouw van een ongeveer 100 meter lang en 14 meter hoog gebouw midden in Wormer, plus een 2-laagse ondergrondse parkeergarage. Het open karakter van het dorp zou hiermee volledig verdwijnen. Veel bewoners waren fel tegen. VLW en SP waren ook tegen het plan en mede hierdoor behaalden zij een verkiezingsoverwinning in Wormerland.
 
Nu is dat plan van de vorige coalitie (VVD, GL, PvdA en CDA) geheel van de baan, omdat alle betrokkenen (Wormerwonen, DEKA en gemeente) een 'ontbindingsovereenkomst' hebben getekend. Hierin staat ondermeer: "met de ondertekening vastgelegd dat zij over en weer geen aanspraken hebben in verband met de eerder aangegane Ontwikkelingsovereenkomst". De DEKA gaat overigens een nieuwe supermarkt openen aan de Koetserstraat.
 
Met de ondertekening van de ontbindingsovereenkomst kan een nieuwe start gemaakt worden met een goed centrumplan voor Wormer. Dit keer een plan wat wel op de instemming van de Wormerlanders kan rekenen!
 
Zie de bijlage voor het originele persbericht van de Gemeente Wormerland van 28 juli 2011.