Nieuws 2009-2011‎ > ‎

Natrappen geldt als onsportief gedrag

Geplaatst 29 mrt 2011 00:30 door Bestuur BVDorpscentrum   [ 29 mrt 2011 01:00 bijgewerkt ]
"Ex-fractievoorzitter CDA-Wormerland wil Wormerlanders laten bloeden voor de gevolgen van eigen falend beleid"
 

...immers hij heeft samen met GroenLinks, PvdA en VVD de burgers van onze gemeente een ongewenst centrumplan door de strot proberen te duwen. Nu dat plan niet doorgaat zou hij graag geld willen uitdelen - ons geld - aan investeerders DEKA en Wormerwonen.  Ja, veel politici zijn goed in het uitdelen van geld, als het om geld van anderen gaat.

 

Natrappen

Zijn geld-uitdeel-voorstel doet de heer Bijvoet in het Noord-Hollands Dagblad van 12 maart 2011. Waarschijnlijk wil hij nog zijn gram halen omdat de gemeenteraadsverkiezingen desastreus verlopen zijn voor de vorige coalitie GL, PvdA, VVD en (gedoogpartner) CDA. Toch eigenlijk wel een beetje laat en zeker misplaatst.

 

Maar het lijkt erop dat zijn commentaar overbodig is. De Gemeente is er met marktpartijen in feite al uit.

 

De nieuwe plannen - geen verliezers

Zo kan DEKA snel zijn nieuwe supermarkt gaan realiseren - tegen veel lagere kosten en ook in een veel kortere tijd dan in het oorspronkelijke plan voorzien. Immers, DEKA hoeft nu niet te investeren in een ondergrondse parkeergarage en ook niet in extra ruimtes voor andere gebruikers. Ook is er nu waarschijnlijk geen juridisch steekspel nodig. Tevens zit DEKA straks op een strategisch goede plek naast een wijk met veel potentiële klanten, die anders mogelijk naar Wormerveer zouden rijden. Kortom, er zijn heel veel voordelen voor DEKA.

 

Het aantal supermarkten in Wormerland blijft gelijk, zodat er per supermarkt voldoende klandizie blijft voor een rendabel bedrijf. In tegenstelling tot de suggestieve denktrant van dhr. Bijvoet blijft er een supermarkt in het centrum, dus inwoners hoeven niet verder weg om hun boodschappen te doen.

De DEKA-markt komt voor velen dichterbij, voor anderen iets verder weg.

 

Wormerwonen hoeft er ook niet bij in te schieten. Naar verwachting zal de gemeente ook met hen tot overeenstemming komen zonder dat de burger dat in zijn portemonnee gaat voelen. De investeringen in het centrum zullen nu voornamelijk door VOMAR gedaan worden. Lange juridische procedures, die bij het vorige plan dreigden, zijn in de huidige situatie niet te verwachten. Dit werkt ook kostenbesparend.

 

Ervaren?

Dhr. Bijvoet is zeer denigrerend over de onervarenheid van de raadsleden van VLW en SP.
Toch zijn dit wel personen met de nodige specifieke kennis en met een nuchter verstand.
Nee dan dhr. Bijvoet met zijn ervaren ‘coalitieplus genoten’, die in feite de ontwikkeling van het dorpscentrum verknald hebben.
Als de vorige ‘coalitieplus’ wel naar de bevolking had geluisterd, dan zou een alternatief plan al in de afbouwfase kunnen zijn; de beoogde gebruikers van de Multi Functionele Accommodatie (o.a. SCWO, Verenigingsgebouw etc) zouden dan nu al heel snel van hun nieuwe ruimtes kunnen genieten.

 

Tenslotte...

Een politicus moet het volk dienen en niet zijn eigen ego.

Laten alle politieke rumoermakers zich constructief opstellen en meer denken aan de belangen van de burgers.

 

In de bijlagen is te vinden:

brief van de heer Bijvoet in het NHD (12 maart 2011),

brief van de heer van de Snoek in NHD in reactie op brief van Bijvoet (24 maart 2011),

brief van de Bewonersvereniging Dorpscentrum in het NHD in reactie op Bijvoet (26 maart 2011)

Ċ
Bestuur BVDorpscentrum,
29 mrt 2011 00:56