Nieuws 2009-2011‎ > ‎

Jammer, zo'n dove coalitie.

Geplaatst 7 mei 2009 05:06 door Bestuur BVDorpscentrum   [ 7 mei 2009 05:22 bijgewerkt ]

Het is jammer dat het gemeentebestuur doof is voor opbouwende kritiek en alternatieve voorstellen. Dat is jammer, want de toekomst van Wormerland is een zaak voor het bestuur én de inwoners. Een droevig voorbeeld is onderstaande briefwisseling over het Centrumplan, zie de linkjes onder aan dit bericht naar alle brieven.


Het begon met een brief van dorpsgenoot Wout van Aalst. Hij gaf in een ‘open brief’ aan wat er mankeert aan het gemeentelijke Centrumplan, maar lichtte ook een alternatief plan toe.


De coalitie in de gemeenteraad van GroenLinks, PvdA & VVD en CDA (niet-coalitie maar meestemmer)  reageerde, ook met een open brief. In deze brief werd aan alle bezwaren voorbij gegaan en gesuggereerd dat u allen als bevolking van Wormer het Centrumplan steunt, u heeft immers op de zittende partijen gestemd! Tja, veel keus hebben we niet in Wormer als de meeste partijen ons centrum willen volbouwen.

 

De Bewonersvereniging Dorpscentrum moest hierop wel per brief reageren, aangezien de brief van de coalitie ook naar ons gestuurd werd. Dus hebben we nog even in onze brief aan de coalitie op een rijtje gezet:

1) hoe het gemeentebestuur omgaat met kritiek en alternatieve voorstellen,

2) wat het ‘mandaat’ van de coalitie nou eigenlijk voorstelt,

3) hoe de gemeente omgaat met inspraak en voorlichting en

4) hoe het verder zou moeten gaan om tot een goede oplossing te komen.

 

Hieronder staan als aanklikbare Bijlagen de brieven:

De brief van Dhr Wout van Aalst,

De brief van de coalitie & het CDA,

De brief van de Bewonervereniging.

Ċ
Bestuur BVDorpscentrum,
7 mei 2009 05:17
Ċ
Bestuur BVDorpscentrum,
7 mei 2009 05:17
Ċ
Bestuur BVDorpscentrum,
7 mei 2009 05:17