Nieuws 2009-2011‎ > ‎

CDA over parkeerproblemen Centrumplan: dan doe je toch je auto weg?

Geplaatst 27 mrt 2009 02:24 door Bestuur BVDorpscentrum   [ 27 mrt 2009 05:37 bijgewerkt ]
Gelegenheid: de ledenvergadering van het CDA op 9 maart 2009
Aanwezig: CDA-bestuur Wormerland, raadsleden, gewone partijleden en enkele burgers van Wormer, waaronder bestuursleden van de Bewonersvereniging.
 
Vergadering dit keer toegankelijk voor niet-leden
In het gemeentenieuws werd gemeld dat op 9 maart jl. de ledenvergadering van het CDA ook toegankelijk zou zijn voor niet-leden, tenminste voor het tweede deel na 21:00 uur.
 
Zodoende hebben bestuursleden van de Bewonersvereniging dit tweede deel bijgewoond.
 
Vragen aan de politiek
De bedoeling van het CDA was, dat de leden in wisselende groepjes met elkaar zouden praten. Wij waren van mening dat wij daarbij vragen konden stellen. Dit werd alsnog geregeld.

Een betrokken inwoner (geen CDA-lid) stelde de vraag hoe het CDA denkt over het parkeren tijdens en na de realisering van het centrumplan. Deze persoon werd op een nogal onheuse manier door enkele CDA-leden bejegend; vreemd genoeg trad het CDA-bestuur hier niet tegen op.
 
Het napraten in groepjes was wel weer een positieve ervaring.
 
Vreemde antwoorden
Vanuit de CDA-leden vielen twee merkwaardige opmerkingen over de te verwachten parkeerproblemen te beluisteren:
1) de omwonenden kunnen toch parkeren bij het zwembad (ruimte genoeg!) en:
2) de omwonenden kunnen hun auto wegdoen.
Dit waren uitspraken van leden, maar het CDA-bestuur gaf hier geen (afwijzende) reactie op. Wij hadden van hen toch de opmerking verwacht dat dit géén reële oplossingen zijn.
 
Dossierkennis raadsleden en partijleden beperkt
Het was pijnlijk te moeten vaststellen dat de (dossier)kennis bij een aantal raads - en partijleden nogal te wensen overliet en een raadslid bijvoorbeeld niet op de hoogte was van het feit dat de omwonenden geen gebruik mogen maken van de geplande parkeergarage.
Wij waren wel wat teleurgesteld over de gang van zaken.
 
Hoe standvastig zal het CDA-Wormerland blijven?
Wij zijn uiteraard zeer benieuwd of de CDA-fractie ruggegraat zal tonen en bij haar standpunt zal blijven. Zal zij tegen het centrumplan zijn en in actie komen, indien er toch een tweelaagse ondergrondse parkeergarage gerealiseerd dreigt te worden?
Comments